PODPROGRAM 2017 – efekty

  1. Stowarzyszenie „Na Rzecz Rozwoju Miasta i Gminy Debrzno” z terenu województwa pomorskiego – powiat człuchowski, przy współpracy z Bankiem Żywności w Chojnicach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach
    w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 1140 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu miasta i gminy Debrzno.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 60 ton żywności;
  • 4728 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2017 dla 1140 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  8 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne – 2 spotkania dla 32  uczestników
  • Żywieniowe – 2 spotkania dla 23 uczestników
  • Kulinarne – 4 spotkania dla 44  uczestników

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym

Podsumowanie Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017
Facebook